Milliyet yazarlarının 22 Temmuz seçimi öncesi seçmenlerin nabzını tutmak için çıktıkları tur kapsamında bana da memleket kontenjanından olsa gerek Trabzon, Rize ve Artvin çıktı.
Trabzon'a gidince ne göreyim. Yerel basının seçim kadar önemsediği konulardan biri de ''Kurtlar Vadisi Pusu'' çıktı.
Bazı gazetelerin, 16 Haziran'da final yapıp, yaz tatiline giren ''Kurtlar Vadisi Pusu''nun manşetlerine taşımasının sebebi şu: Yazılanlara bakılırsa dizinin yeni yayın döneminde ekrana gelecek bölümlerinde Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetleri konu edilecek.
O nedenle de dizinin bu bölümleri Trabzon'da çekilecek.
Yerel köşe yazarından siyasetçisine birçok insan, ''Kurtlar Vadisi''nin Trabzon'da çekilmesine karşı.
Bunlardan en dikkat çekici olanı da Alaattin Çakıcı ile yaptığı telefon görüşmesi yüzünden Mesut Yılmaz hükümetinin devrilmesine neden olan eski ANAP'lı, şimdinin ise DP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Eyüp Aşık.
İşte Aşık'ın manşete çıkan açıklaması:
''Trabzon'da dizi çekilmesine karşı değilim, ama Kurtlar Vadisi'nin Trabzon'da çekilmesi hafızalarda derin izler bırakacaktır. Zaten son yıllarda sebebi tam olarak açıklanamayan cinayetlerle, bir takım gizli çete ilişkileriyle gündeme gelen Trabzon'a, belki senelerce imaj zedelemesi bırakacak Kurtlar Vadisi dizisinin zarar vereceğini düşünüyorum.''
Peki bunca muhalefete rağmen ''Kurtlar Vadisi Pusu'' Trabzon'da çekilecek mi?
Dizinin yapımcısı Pana Film'in basın danışmanı Şebnem Aksoy'un bu konuda verdiği yanıt çok net:
''Hayır... Çünkü böyle bir şey gündemimizde değil. Bu tür konulardan zaten ağzımızın payını aldık, bir daha mı tövbe...''
O zaman bunca yaygaranın sebebi ne?
Pana Film ekibi Show TV'ye bir yaz dizisi çekecek.
İstanbul'da yaşayan Trabzon'lu bir kız sonunda bu şehri terk edip, memleketine anneannesinin yaşadığı konağa döner...
''Kurtlar Vadisi Pusu''nun yapım şirketi Pana Film ekibi, işte bu diziye mekân bakmak için Trabzon'a gelir ve sonrasında olaylar bu şekilde gelişir.
Tarih, Kurtlar Vadisi ve Trabzon örneğindeki gibi yanlış anlaşmaların ardından ortaya çıkan senaryolar veya şehir efsanelerinin yarattığı olaylarla dolu değil mi?


0 Comments:

Post a Comment