Yahudi lobisi o sahneyi unutmadı. Hillary, Türk danışmanın işine son verdi.


12 Mart 2008 / 12:51
ABC’nin haberine göre, Hillary Clinton, Amerikan ve Yahudi karşıtı olarak gösterilen ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmine parasal destek sağladığı ortaya çıkan Çelebi’yi bu nedenle görevden aldı.

YAHUDİ LOBİSİ O SAHNEYİ UNUTMADI
New York Post gazetesi Çelebi’nin en pahalı Türk filmi olarak gösterilen ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmine destek verdiğini belirterek, filmde Yahudi bir doktorun işkenceyle ünlenen Ebu Greyb hapishanesindeki Iraklılar'ın organlarını çalarak Tel Aviv, Londra ve New York’ta müşterilerine sattığı, filmin ayrıca Amerikan karşıtı olduğunu yazdı.



KESİNLİKLE AYNI FİKİRDE DEĞİLİZ AÇIKLAMASI
Bu haberin ardından Yahudiler’den tepki alan Clinton ise çareyi Çelebi’yi yanından uzaklaştırmakta buldu. Clinton’ın Kampanya Danışmanı Ann Lewis, “Çelebi’nin filmle bağlantısı olduğunu bilmiyorduk. Kesinlikle onunla aynı fikirde değiliz. Bundan sonra kampanyamızda para toplayamayacak” dedi.

YAHUDİ KARŞITI FİLM OLARAK BİLİNİYOR
'En pahalı Türk filmi' ünvanına sahip 2006 tarihli Kurtlar Vadisi Irak, hem Amerikan hem de Ebu Garib'te bir Yahudi doktorun Iraklıların organlarını çalıp Tel Aviv, Londra, New York'taki müşterilerine satmasına atıfla Yahudi karşıtı olarak algılanmıştı. ABC'ye konuşan Hillary'nin kampanyasının başdanışmanı Ann Lewis, Çelebi için "Filme desteğinden haberimiz yoktu. Kesinlikle hoş karşılamıyoruz. Artık kampanyamız için bağış toplamıyor" dedi. Bazı muhalifler, eski first lady'nin en azından New York Post'un Çelebi'yi sorguladığı bir ay önceki haberinden durumu bilmesi gerektiğine işaret etti.

HİLLARY BAĞIŞI İADE EDER Mİ?
Geçen ay Kurdish Media web sitesi, Illinois eyaletinden Demokrat delege seçildiğine dikkat çektiği Çelebi için "Aşırı milliyetçi, Amerikan, Ermeni, Yahudi ve Kürt karşıtı projeleri finanse ediyor. Clinton yönetiminin tarihteki en Türk yanlısı ABD yönetimi olduğu hatırlanırsa, şaşırtıcı değil" diye yazmıştı. Bunun üzerine atlayan Cumhuriyetçi sitelerinde, "Mide bulandırıcı propagandanın yapımcılarıyla çalışan bir Amerikalı görmek beni çılgına çevirdi. Demokratlar ülkemizin her düşmanını seve seve buyur eder. Dünyadaki tüm komünistler ve İslami Naziler, Beyaz Saray'da bir Demokrat görmek istiyor" gibisinden yorumlar çıkmıştı.

BMH Worldwide prodüksiyon şirketinin sahiplerinden olup Sharon Stone ve Andy Garcia'nın, Kurtlar Vadisi'nde rol almasını sağlamış Çelebi'nin kampanyasına yaptığı 100 bin dolarlık bağışı Hillary'nin iade edip etmeyeceği de merak konusu.


0 Comments:

Post a Comment