ABD Başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Türk danışmanı Mehmet Çelebi’nin görevine son verdi. ABC’nin haberine göre, Hillary Clinton, Amerikan ve Yahudi karşıtı olarak gösterilen ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmine parasal destek sağladığı ortaya çıkan Çelebi’yi bu nedenle görevden aldı.


New York Post gazetesi de Çelebi’nin en pahalı Türk filmi olarak gösterilen ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmine destek verdiğini belirterek, filmde Yahudi bir doktorun işkenceyle ünlenen Ebu Greyb hapishanesindeki Iraklılar'ın organlarını çalarak Tel Aviv, Londra ve New York’ta müşterilerine sattığı, filmin ayrıca Amerikan karşıtı olduğunu yazdı.

Bu haberin ardından Yahudiler’den tepki alan Clinton ise çareyi Çelebi’yi yanından uzaklaştırmakta buldu. Clinton’ın Kampanya Danışmanı Ann Lewis,

“Çelebi’nin filmle bağlantısı olduğunu bilmiyorduk. Kesinlikle onunla aynı fikirde değiliz. Bundan sonra kampanyamızda para toplayamayacak” dedi.

Ancak bir Musevi gazetesi, Clinton’ın Çelebi’nin filmle olan ilgisini haberin New York Post gazetesinde yayınlanmasından bir ay önce bildiğini iddia etti. ABC’ye konuşan kampanya sorumluları olayı söz konusu gazeteden öğrendiklerini duyurdu.

Clinton için 100 bin Dolar topladığı belirtilen Çelebi’nin, şu günlerde Türkiye’de olduğu öğrenildi.


0 Comments:

Post a Comment