2 HAZİRAN 2007
Bir süredir Venezuela'da ilginç şeyler oluyor. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, kendisine karşı darbecileri destekleyen özel TV kanalı RCTV'nin lisansını yenilemeyince olanlar oldu. RCTV'nin muhalefetin bir numaralı sesi olmanın yanı sıra en çok sevilen eğlence programları ve de pembe dizileri yayımlayan bir TV kanalı aynı zamanda. Chavez'in muhalefeti susturma adına böylesine bir eğlence kanalını kapatması kanalda ekrana gelen pembe dizi tutkunu kadınları sokağa döktü. RCTV'nin haber spikerleri ve pembe dizi yıldızlarının da katıldığı mitinglerde onbinler, "Burası Küba değil, Venezuela. Gerekirse savaşırız" şeklinde sloganlar attı.
"Kapatma kararı bizzat bana aittir. Bu pemle diziler genç kızlarımız ve erkeklerimiz için zararlı ve tehlikelidir" diyen Chavez, pembe dizi uğruna polisle çatışanlara şu hatırlatmayı da yaptı:
"Venezuela oligarşisinin beyefendileri ve onların Kuzey Amerika imparatorluğundaki efendileri... Şiddet yaratmayı asla aklınızdan geçirmeyin, pişman olursunuz. Ordu hazır bekliyor."
Türkiye'de ha bire "En büyük Chavez, başka büyük yok", "Hugo buraya, yumruk havaya" diye yazı yazanların görmezden geldiği Venezuela'daki medyayı Chavezleştirme operasyonunu buraya taşımamın sebebi şu.
Bizde de bir süre önce Türkiye'nin olay dizisi "Kurtlar Vadisi"nin yeni versiyonu "Kurtlar Vadisi Terör" bir bölüm yayımlandıktan sonra RTÜK'ün uyguladığı baskı sonunda kaldırıldı.
Ben "Kurtlar Vadisi" taraftarlarının sokağa dökülüp, "Dizimizi isteriz" diye miting yaptığını hatırlamıyorum.
"Çakır" ölünce gıyabında cenaze namazı kılmak, gazeteye ölüm ilanı vermek, RTÜK'e ya da dizi hakkında yazdıklarını sevmediğiniz birini e-posta yağmuruna tutmak kolay.
Önemli olan tutkunu olduğunuz diziye yasak geldiğinde ya da sevdiğiniz dizi yapımcısı veya televizyon tarafından bitirildiğinde sokağa çıkıp gövde gösterisi yapabilmek.
Venezuelalı pembe dizi tutkunu kadınlar yaptıkları gösterilerle Chavez'in tahtını sallıyor.
Bizde ise Zahid Akman, RTÜK'te kaybettiği koltuğuna "Kurtlar Vadisi Terör" sayesinde yeniden oturdu.
Malum bir süre önce RTÜK'te görev süresi dolanlar noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Kaybedenlerden biri de RTÜK Başkanı Zahid Akman'dı. Ama AKP, "Bu adam milyonlarca fanatik hayranı olan Kurtlar Vadisi Terör'ü bile biterecek kadar yürekli bir dava adamı" deyip Akman'ı yeniden seçti.

ALİ EYÜBOĞLU - MİLLİYET

0 Comments:

Post a Comment