İstanbul'da araç kundaklayan saldırganlar, dün gece Kurtlar Vadisi saatini seçti. Yine araçlar ateşe verildi.
İstanbul'da park halindeki araçlara yönelik kundaklama girişimleri, dün gece de devam etti. Bu kez saldırganlar, Kurtlar Vadisi saatini seçti. Dizi saatinde İstanbul genelinde 6 araç ateşe verildi.

İlk saldırı Eminönü'nde meydana geldi. Eminönü'nde park halinde bulunan ve Mimar Ahmet F.'ye ait olduğu öğrenilen 34 BE 4900 plakalı Mercedes marka otomobil, kimliği belirsiz biri kadın 2 kişi tarafından molotof kokteyli atılarak kundaklandı. Çıkan yangın çevredeki vatandaşlar tarafından kısa sürede söndürülürken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

DİZİ İZLİYORDU
Aracı kundaklayan şahısları gören bir vatandaş, "Televizyonda, 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisini izliyordum. Tam o sırada dizide otomobil kundaklanıyordu. Dışarı çıkıp baktığımda biri bayan 2 kişi kaçıyordu. Daha sonra hızla kaçıp gittiler" diye konuştu.

Küçükçekmece'de 3 kamyonet yakılırken, Kağıthane'de de 2 minibüs ateşe verildi.

Saldırganlar 2 polisi bıçakladı

Aksaray'da ise molotofkokteyli ile bir otomobili ateşe verdikten sonra yakalanan 2 zanlı, kendilerini gözaltına almak isteyen 2 polisi bıçakla yaraladı.

Paşacık mahallesi Selçuk caddesinde, park halindeki bir otomobili molotofkokteyli atarak kundaklayan 2 zanlı polisin takibi sonucu yakalandı. Zanlılar, kendilerini gözaltına almak isteyen polislere saldırdı.

Olaya zanlıların yakınları da karıştı. Arbede sırasında 2 polis bıçakla çeşitli yerlerinden yaralandı. Polisin havaya uyarı ateşi açmasıyla kalabalık dağıldı.

Zanlılardan biri bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Olay yerine giden takviye ekipler, 2 zanlıyı da gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden birinin durumu ağır.

Saldırganlara ait otomobilde yapılan aramada, kundaklama için hazırlanmış yarı yanmış bez parçaları, şişe içerisinde benzin ile polisleri yaralayan bıçağı ele geçirdi.

Bu arada zanlılar ile yaktıkları otomobilin sahibi Duran Kılıç arasında husumet olduğu anlaşıldı.

Halkalı'da bir kişi tutuklandı

Araç kundaklama olayları üzerine kontrolleri sıklaştıran polis, Halkalı'da, molotofkokteyli taşıyan bir kişiyi yakaladı. Zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Polis, Halkalı'da ellerinde poşetle yürüyen iki kişiden şüphelendi. Polislerin, durdurmak istediği şüphelilerden biri kaçtı, Necdet Das yakalandı.

Zanlının elindeki poşetten 9 molotofkokteyli çıktı. Emniyetteki ifadesinden sonra savcılığa sevkedilen zanlı, 'patlayıcı madde taşımak' ve 'örgüt üyeliği' suçlarından, tutuklandı.


0 Comments:

Post a Comment