15 ocak 2003 Perşembe günü hayatımıza giren ve kısa bir zamanda efsaneye dönüşen Kurtlar Vadisi 5 yaşında…

Türkiye'de hiçbir dizi bu kadar büyük ilgiye mazhar olmamıştı. 'Kurtlar Vadisi' sadece yayınlandığı gün olan perşembe akşamları değil, aynı zamanda istikrarlı çizgisiyle de tüm zamanların en fazla reyting toplayan yapımı olmayı başardı. 'Burası Kurtlar Vadisi. Burada sevdiği için ölür insan, yaşamak için öldürür...' sözleriyle hayatımıza giren ve bir daha da hiç çıkmayan dizi, her hafta artan bir heyecanla milyonlarca insanı içine alıp, maceradan maceraya sürüklemeye devam ediyor. Ülkenin karanlık ve puslu vadisinde dönen dolaplardan, kirli çıkar ilişkilerinden, masum insanlara kesilen haraçlardan haber vermeye devam ediyor...

kurtlar vadisi tarihçesi

Kurtlar Vadisi Serisi

Kurtlar Vadisi (dizi film) · Kurtlar Vadisi Irak (sinema filmi) · Kurtlar Vadisi Terör (dizi film) · Kurtlar Vadisi Pusu (dizi film)
Kurtlar Vadisi, 15 Ocak 2003'te Show TV'de "Bu bir mafya dizisidir." sloganıyla yayın hayatına başlamıştır.

Kurtlar Vadisi'nde; sokaklardan başlayıp, belli bir hiyerarşik bütünlük içinde kademe kademe yükselen ve en tepede son derece etkili bir "konseye" dönüşerek ülkeyi avcuna almayı amaçlayan çok güçlü bir mafya örgütü ile, o örgütle mücadeleye soyunanların serüvenleri anlatılır. Bu hem toplumsl hem de bireysel yansımaları olan serüvendir.

Özel olarak yetiştirilen Polat ; estetik bir ameliyatla sahip olduğu yeni yüzü ve yeni kimliğiyle alt basamakları tırmanarak mafya örgütünün içine sızdırılır. Bu, Kurtlar Vadisi'ndeki "uzun ve belalı yolculuğa" doğru atılmış ilk adımdır.

Sezonlar

* I. 15 Ocak 2003 - 18 Haziran 2003 (1. - 20. bölümler)
* II. 2 Ekim 2003 - 24 Haziran 2004 (21. - 56. bölümler)
* III. 23 Eylül 2004 - 9 Haziran 2005 (57. - 86. bölümler)
* IV. 6 Ekim 2005 - 29 Aralık 2005 (87. - 97. bölümler)

Yayınlandığı TV kanalları

# Show TV Sezon I, II ve III
# Kanal D Sezon IV


0 Comments:

Post a Comment