Kurtlar Vadisi Pusu'nun dün gece yayınlanan bölümünde Kuzey Irak'taki gelişmeler ele alındı. İşte Vadi'deki Irak üzerinden petrol, silah ve akaryakıt pazarlığı:


Her bölümüne gündemdeki konuları aktarmasıyla çoğu zaman tartışma konusu olan Kurtlar Vadisi'nin dün geceki bölümü bu kez Kuzey Irak'ı masaya yatırdı.

Dizide perde gerisinde olaylara yön veren 4 işadamı bir masa etrafında toplanarak Türkiye’nin gündemini değerlendirdiler. Toplantıya ev sahipliği yapan ve dizide Canpolat’ı desteklediği ileri sürülen işadamı ile diğer işadamları arasında şu diyaloglar geçiyor:

-Türkiye’deki siyasal sosyal ve ekonomik gelişmeler şu günlerde hepimizin lehine çalışıyor. İstikrarlı bir Türkiye gücümüze daha da güç katacak.

Masada yer alan diğer işadamı ise,

-Türkiye’deki sosyal siyasal ve ekonomik gelişmeler bizim değil sizin lehinize işliyor. İkincisi Türkiye’de istikrarı istemeyenlerin başına siz varsınız.

-Neden istemeyecekmişim istikrarı

- İstikrarda bire iki kazanırken kaosta bire on kazanıyorsunuz.

-Bazı durumlar vardırki bire iki kazanmak bire on kazanmaktan iyidir. Şimdi de o durumdayız.

-Ben Türkiye’nin Kuzey Irak’a girmesinden yana değilim.

-Değilsiniz çünkü Kuzey ırak’tan büyük para kazanıyorsunuz. Orası tamamen sizinkilerin kontrolünde.

-Ticaret bu Kudret bey siz zamanında oraya sadece silah satarken ben oraya yatırım yaptım risk aldım. Riskli dostluklar oluşturdum. Bunun rantını yemek hakkım.

-Bir başka işadamı ise. Ben de Kuzey Irak’a girilmesinden yana değilim. Türkiye Kuzey Irak’a girerse ilk kaçacak paradır. Türkiye Kuzey Irak’a girerse hangi yatırımcıya paranı bize getir diye kandırabilirsin.

Masadaki dördüncü işadamı ise

-Hangisi kandırırsın bilemem ama Kuzey Irak’tan beş kuruş para bu tarafa aktaramazsın. Tabi ki balya balya gelen paraların kesilmesini istemezsin. Savaş her zaman ekonomiyi güçlü olanın lehine çevirir. Bazen bire ikiyi bire on’a yeğlemek lazım ama fark dediğiniz bire on değil bire bin kar demektir. Hiçbirşeyden değilse de hepimiz silah satışından uğrayacağımız zararları kapatabiliriz.

-Eee sağlıkçısın kan döküldüğünde pamuk satsan yeter.

-Eğer Kuzey Irak’ta sağlanan avantaj 4 eşit parçaya bölünmezse İki aile Hazerbeyoğlulları ile Kaçkarlar dışlanmaya devam edilecekse harpde kopsun isterim kıyamette.

-Bizimkiler Kuzey Irak’a girmeden önce petrolün varili 30 dolardı. Şimdi 90 dolar 2003’ten beri kazandığın parayı istersen burada hesap etmeyelim.

- Kuzey Irak’a girersek 90 dolar çıkacak 110 dolara. O zaman her işimi bırakır kaçak mazotla zengin olurum. Buna müsaade ediyor musun etmiyor musun.

Dizide bu durum tartışılırken iki gün önce Kanal D'de Mehmet Ali Birand Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yle Anahaber'de telefon bağlantısı kurdu. Birand'ın Talabani ile yaptığı görüşme Kanal D ve CNN Türk'te canlı yayınlandı.

Bir gün sonra ise Hürriyet, Celal Talabani ve Barzani için 'Ortadoğu'nun Dansözleri' manşeti ile çıktı.

Bugün ise Tercüman gazetesi Ertuğrul Özkök'ün Barzani ve Talabani'ye yönelik önceki haberlerini gündeme getirdi ve manşetine 'Medya Dansözleri' adını koydu.



0 Comments:

Post a Comment