Hırsızlar Kurtlar Vadisi Saatinde İşe Çıkmıyormuş


Resmi büyütmek için tıklayın Yaklaşık Üç Aylık Çalışma Sonucunda Beş İlde Otomobil Hırsızlığı Yapan Bir Şebekeyi Çökertti. Operasyonda 11 Kişi Yakalanarak Gözaltına Alınırken Çalıntı Olduğu Belirlenen 33 Araba Ele Geçirildi.



İzmir polisi, yaklaşık üç aylık çalışma sonucunda Ege Bölgesi'ndeki beş ilde otomobil hırsızlığı yapan bir şebekeyi çökertti. Operasyonda 11 kişi yakalanarak gözaltına alınırken çalıntı olduğu belirlenin 33 araba ele geçirildi. Çetenin teknik takibi sırasında yapılan dinlemelerde, ilginç bir ayrıntı yakalandı. Elebaşı olduğu iddia edilen ve 22 hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunan İ.S.'ye telefon eden zanlılardan H.G., 'Ağabey, iyi bir iş ayarladım. Haydi işe çıkalım.' dedi. İ.S. ise, 'Kurtlar Vadisi saatinde iş mi olur? Bitsin ondan sonra çıkalım.' diye cevap verdi. Zanlıların, telefon görüşmelerinde polisin dinleme ihtimaline karşı şifreli konuştuğu da belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de oto hırsızlığı yaptıkları öğrenilen bir grubu takibe aldı. Polis ekiplerinin yaklaşık üç ay süren takibi sonucu, oto hırsızlık şebekesinin 12 elemanının bulunduğu adresler belirlendi. İzmir, Muğla ve Denizli'de tespit edilen ev ve işyerlerine 150 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonlarda, şebekenin elebaşları olduğu iddia edilen İ.S. (36) ve M.K. (31), şebeke üyesi olduğu öne sürülen H.G. (27), Ü.A. (25), S.Ç. (36), M.A. (37), A.K. (31), H.U. (37), M.Ç. (30), S.D. (28), M.B.S. (37) ve M.K. (50) yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda otomobil hırsızlığında kullanılan malzemeler, çok sayıda sahte plaka, sahte ruhsat ve tescil belgeleri ele geçirildi. Ayrıca aralarında lüks otomobil ve ciplerin de bulunduğu çalıntı 33 araç bulundu. Bunların İzmir, Manisa, Muğla, Denizli, Yalova ve Kütahya'dan çalındığı ortaya çıktı. Şebeke elemanlarının, çaldıkları araçların motor şase numaralarını değiştirip sahte evrak düzenleyerek sattıkları belirlendi.

Zanlıların, telefon görüşmelerinin dinlenme ihtimaline karşı şifreli konuştuğu, çalıntı araçlara 'cep telefonu', çalındıktan sonra saklanan araçlara 'cenaze', çalınan kapalı kasa kamyonetlere 'büyük eşek', lüks otomobilleri çalmaya gidecekleri zaman 'kırıcıya gidiyoruz', üzerlerinde bulunan tabancalara 'fotoğraf makinesi' veya 'çakmak', çalıntı otoları saklamaya 'gömmek' dedikleri belirlendi. Çok sayıda suçtan sabıkalı 11 zanlı, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili bir kişinin daha arandığı bildirildi. (Cihan Haber Ajansı)

DEVAMI VE YORUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ

0 Comments:

Post a Comment