İZMİR'in de aralarında bulunduğu altı ayrı ilden çaldıkları lüks otomobillerin motor ve şase numaralarını değiştirip sahte evrakla piyasaya sürerek haksız kazanç sağladıkları ileri sürülen çıkar amaçlı suç örgütü, polisin, ‘Hançer’ adını verdiği operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 11 zanlının, dinlenen cep telefonu konuşmalarında, çeşitli şifrelerle anlaştıkları, çok sevdikleri Kurtlar Vadisi dizisinin televizyondaki yayını sırasında, “Kurtlar Vadisi Zamanı” diyerek faaliyette bulunmadıkları saptandı.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 22 ayrı hırsızlıktan kaydı bulunan İ.S. (36) ve 12 suç kaydı bulunan M.K.'nin (31) elebaşılığını yaptığı suç örgütünün, İzmir başta olmak üzere Manisa, Muğla, Denizli, Yalova ve Kütahya'dan özellikle lüks otomobilleri çaldığını belirledi. Suç örgütünün, otomobillerin motor ve şase numaralarını değiştirerek sahte evrakla piyasaya sürdüğünü, bu şekilde haksız kazanç elde ettiği saptandı. Eldeki bilgi ve delillerin toplanmasının ardından ‘Hançer’ adı verilen operasyon için düğmeye basan ekipler, İzmir, Muğla Manisa ve Denizli'deki önceden belirlenen adreslere 15 polisin katılımıyla baskın yaptı. Baskınlarda, suç örgütünün elebaşıları İ.S. ve M.K. ile H.G. (27), Ü.A. (25), S.Ç. (36), M.A. (37), A.K. (31), H.U. (37), M.Ç. (30), S.D. (28), M.B.S.'yi (37) yakaladı. Tümünün aynı suçlardan sabıkaları olduğu belirlenen zanlıların, gösterdikleri yerlerde yapılan aramada, çalıntı ve motor şase numarası değiştirilmiş çeşitli markalardaki 33 otomobil ile parçalanan otomobillere ait parçalar, 77 oto beyni ve otomobil çalmakta kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

CENAZE, BÜYÜK EŞEK ŞİFRELERİ

Soruşturmada, zanlıların, cep telefonu konuşmalarında kendi aralarında şifrelerle anlaştıkları belirlendi. Suç örgütü üyelerinin, çalıntı otoya ‘cep telefonu’, çaldıktan sonra saklanan otolara ‘cenaze’, kapalı kasa kamyonetlere ‘büyük eşek’, belirli bir markaya ait kamyonetlere ‘kuş’, silahlara ‘fotoğraf makinası, çakmak’, çalıntı otoları saklamaya ‘gömmek’ dedikleri saptandı.

KURTLAR VADİSİ ZAMANI

Suç örgütünün üyelerinin, tümünün, yine telefon kayıtlarına göre, çok sevdikleri Kurtlar Vadisi dizisinin televizyondaki yayını sırasında, “Kurtlar Vadisi Zamanı” diyerek dışarı çıkmadıkları ve otomobil çalmadıkları saptandı. Gözaltındaki işlemleri tamamlanan 11 zanlı, adliyeye sevkedilirken, 1 kişinin daha arandığı bildirildi.


0 Comments:

Post a Comment