Türkiye’nin en çok izlenen dizileri Binbir Gece ve Kurtlar Vadisi’nin bu haftaki bölümleri solukları kesti. Ancak… Acele işe de şeytan karıştı. Öyle hatalar yapıldı ki.



Binbir Gece’yle başlayalım…

Türkiye’nin en zengin işadamlarından biri Onur Aksal’ın kontörlü hat kullandığı ekrana yansıdı...



Üstelik de bu telefon numarası sık sık zoom yapılarak ekrana getirildi. Gerçekte o telefon numarası kime aitse sanırız Türkiye’de kimse O’nun yerinde olmak istemezdi. Çünkü 15 milyon insanın ezberleyebileceği süre kadar ekranda kaldı o telefon numarası.

Şehrazat’la Bennu’nun sabah kahvaltısı yaptıkları dakikalarda eş zamanlı olarak Onur Aksal’la yasak aşkı Yasemin’in akşam yemeği yemesi de gözlerde kaçmadı.

Bir ara Boğaz’da sabah kahvaltısında olan Şehrazat Bunnu’nun “Hadi yanına git, Onur’la barış” telkini sonrası masasından kalktı. Ancak eğer Şehrazat yolda 14 saat geçirmediyse ki geçirmiş gibi görünmüyordu Onur’un evine gittiğinde vakit gece yarısı olmuştu…

Binbir Gece dizisinde bir çekim hatası da Yasemin’in Onur’un evinden çıkıp kendi evine son sürat giderken yaptığı mini trafik kazasıydı.

Yolda karşıdan karşıya geçen bir hayvana çarpmıştı Yasemin. Ancak gelin görün ki çarptığı hayvan ortalarda yoktu. 100 km hızla giderken çarptığı hayvan ya dokuz canlıydı ya da Yasemin hava boşluğuna düşmüştü.

Bu arada Onur’un olay yerine gelmesinden sonra Yasemin’in aracının ön tarafına bakıp hasar tespiti yaptığı saniyelerde tamponda en ufak bir ezilme, bükülme olmadığı dikkat çekti.



Ve Kurtlar Vadisi…

O da bu hafta solukları kesti. Ancak milyonları ekrana kilitleyen dizideki çekim hataları da dikkat çekiciydi.

Polat’ın sırtına saplanan tırtıllı bıçak bir ameliyat masasında bile en az yarım saatte ancak yerinden çıkartılabilecekken Polat on saniyelik bir hamleyle bıçağı kapı aralığına sıkıştırıp sırtından çıkartı.

Oluk oluk kanayan yarasına rağmen bulunduğu ofisten Elif’in mezarına giden Polat Alemdar “Ha şimdi bayılacak ha az sonra” dedirtti dakikalarca ama ne bayıldı ne yere yığıldı…

Memati’nin Polat’ın ağır yaralı olduğunu öğrendiği an yaptığı telefon konuşmasını sevgilisini oynayan Didem Taslan’ın öğrenme şeklide çok ilginçti.

Memati karşı tarafa hiçbir şekilde “Polat” lafını “Yaralandı” lafını kullanmamasına rağmen mutfakta çay demleyen Didem Taslan Memati’nin adeta beynini okudu ve derhal patronlarını arayarak “Polat Alemdar ağır yaralı” dedi.

Ya sırtından bıçaklanıp ölümle yaşam arasında saatlerce gidip gelen sırtından ameliyat olan Polat Alemdar’ın hastaneden kaçırılırken “sedyede sırtüstü” taşınmasına ne demeli?

Bu ve buna benzer daha sayısız çekim hatasıyla doluydu bu hafta TV dizileri.

Sadece bir kaçını yazdık biz. Daha neler vardı neler?

Bu çekim hatalarını kuşkusuz yapımcılar ve yönetmenlerde izlerken fark etmişlerdir etmesine de “Bunlar da dizilerimizin nazar boncuğu olsun” diye montajda kesip biçmemişlerdir mutlaka


0 Comments:

Post a Comment