Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin senaristleri son bölümde Abdülhey'in niyetini deşifre etti. Abdülhey ne istiyor ve bu durum neyi anlatıyor? İşte detaylar...

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Abdülhey karakterinin neyi amaçladığı deşifre edildi. Hain mi değil mi? tartışmaları içinde Abdülhey'in Polat Alemdar'ın koltuğunda gözü olduğu ortaya çıktı.

Gizli servisten Vural ile temasta olan Abdülhey, Polat Alemdar'ın öldürülmesini içeren bir senaryoda Polat'ı öldüren kişiyi infaz ederek ekibin saygısını kazanıp yeni lider olmaya çalışacak.
Peki dizideki bu durum gerçek hayattaki neyi anlatıyor?

Öncelikle gizli servis içinde farklı kanatlar olduğu ve bunlarında farklı amaçları olduğu vurgulanıyor. İstihbaratın olayların akışını belirlediği yani Türkiye'deki hiçbir suç örgütünün veya liderinin devlet izin vermediği sürece yaşayamayacağı ve var olamayacağı imajı veriyor.

Yani senaristler diyor ki, her taşın altında ne olduğunu istihbarat bilir ve yönlendirme gücüne de sahiptir... Gerekirse ortadan kaldırır...
Peki Abdülhey'den bir Polat Alemdar çıkarılabilir mi?
Senaristlerin bu kurgu üzerine fazlaca gitmelerini beklemiyoruz. Sanırız Abdülhey'i acilen diziden çıkartmak için bir kapı açıldı. Bir iki bölüm sonra Abdülhey karakteri kendine yakışır bir şekilde diziden çıkarılacaktır.

0 Comments:

Post a Comment